vitavos-logo-overtrek-wit.png

soorten groepslessen

Aanbod groepslessen:

Yoga/Pilates

Het beste van twee lessen: hatha yoga en pilates worden gecombineerd. Het grootste gedeelte van de training bestaat uit Yoga met een klein stukje Pilates. Meditatie, asanas (houdingen), core stability (versterken van buik,- en rugspieren) lenigheid, ademhaling en ontspanning komen samen. Er is aandacht voor body en mind.

Pilates

De perfecte training om core stability te trainen; het versterken van buik,-en rugspieren gecombineerd met het versterken van been,- en bilspieren. Deze combinatie en het flexibeler maken van het lichaam maakt dat deze training geschikt is voor ieder lichaam. Ademhaling, inspanning en ontspanning komen samen

vitavos-pamela-trainer-coach-sport-les-training-yoga-groep-personal-1

YOGA Yang/Yin

Hatha lessen beginnen vaak zittend met een korte meditatie en ademhalings-oefeningen. Hierna voer je diverse asanas (houdingen) uit. In het begin kan dat soms oncomfortabel zijn, bijvoorbeeld doordat je in houdingen terechtkomt die uitdagend kunnen zijn (fysiek of mentaal). Juist hier kun je echter winst behalen en groeien. Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd vastgehouden (3-5 minuten). Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is. De spieren laten we zoveel mogelijk ontspannen. Een yinhouding is goed voor gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten en kalmeert het zenuwstelsel. Yin yoga stimuleert ook je energetische lichaam, doordat bepaalde meridianen worden gestimuleerd in de houdingen. Tijd om te luisteren naar jouw lichaam en naar wat het nodig heeft.

Zumba-bij-FeelGoodClub-AeroFitt-820x400-1

Zumba

Zumba is een dansprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue,en samba. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, te vergelijken met aerobics. Een van de leukste manieren om in beweging te komen! Je hoeft geen moeilijke pasjes te onthouden of super ritmisch te zijn. Zumba is voor iedereen en je kan meteen deelnemen. Plezier gegarandeerd!

Body Fit

Een complete training waarin conditieverbetering en spierversterkende oefeningen worden gecombineerd. Hartslagverhoging door verschillende danspasjes op opzwepende muziek en het versterken van de spieren door diverse staande,- zittende,- en liggende oefeningen.

senior fit

Een combinatie les waarin rustig wordt gewerkt aan het versterken en soepeler maken van het lichaam. Diverse oefeningen worden uitgevoerd waarbij balans, lenigheid, flexibiliteit en spierkracht samenkomen. Om de conditie te verbeteren wordt er rustig bewogen op muziek en wordt er afgesloten met pilates oefeningen en stretching. Deze les is heel geschikt voor mensen die langzamer op willen bouwen of willen bewegen op een rustiger tempo.

images

Indoor Bootcamp

In deze training worden spierversterkende,- en hartslagverhogende oefeningen afgewisseld op.  Geschikt voor alle niveaus, ook als er klachten zijn kan deze training met aanpassingen worden gevolgd. Er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, weerstandsbanden en gewichten. Neem je eigen dumbells en matje mee.