vitavos-logo-overtrek-wit.png

soorten groepslessen

ik geef op dit moment de volgende groepslessen:

Yoga/Pilates

Het beste van twee lessen: hatha yoga en pilates worden gecombineerd. Het grootste gedeelte van de training bestaat uit Yoga met een klein stukje Pilates. Meditatie, asanas (houdingen), core stability (versterken van buik,- en rugspieren) lenigheid, ademhaling en ontspanning komen samen. Er is aandacht voor body en mind.

Pilates

De perfecte training om core stability te trainen; het versterken van buik,-en rugspieren gecombineerd met het versterken van been,- en bilspieren. Deze combinatie en het flexibeler maken van het lichaam maakt dat deze training geschikt is voor ieder lichaam. Ademhaling, inspanning en ontspanning komen samen

vitavos-pamela-trainer-coach-sport-les-training-yoga-groep-personal-1

HATHA YOGA

Hatha lessen beginnen vaak zittend met een korte meditatie en ademhalings-oefeningen. Hierna voer je diverse asanas (houdingen) uit. Je eindigt met een savasana (eindontspanning). Tijdens hatha yoga lessen leer je om langer in een asana (houding) te blijven. In het begin kan dat soms oncomfortabel zijn, bijvoorbeeld doordat je in houdingen terechtkomt die uitdagend kunnen zijn (fysiek of mentaal). Juist hier kun je echter winst behalen en groeien, doordat je sterker wordt of meer balans leert vinden. Asanas zorgen er ook voor dat je meer energie krijgt, het lichaam versterkt en je meer in balans komt.

vitavos-pamela-trainer-coach-sport-les-training-yoga-groep-personal-113

YIN YOGA

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd vastgehouden (3-5 minuten). Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is. De spieren ontspannen zoveel mogelijk, mede met behulp van props (kussen/deken/bolster) om het lichaam te ondersteunen. Door deze lange duur en ontspanning treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Een yin yogales is goed voor gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten en kalmeert het zenuwstelsel. Yin yoga stimuleert ook je energetische lichaam, doordat bepaalde meridianen worden gestimuleerd in de houdingen. Tijd om te luisteren naar jouw lichaam en naar wat het nodig heeft.

Body Fit

Een complete training waarin conditieverbetering en spierversterkende oefeningen worden gecombineerd. Hartslagverhoging door verschillende danspasjes op opzwepende muziek en het versterken van de spieren door diverse staande,- zittende,- en liggende oefeningen.

senior fit

Een combinatie les waarin rustig wordt gewerkt aan het versterken en soepeler maken van het lichaam. Diverse oefeningen worden uitgevoerd waarbij balans, lenigheid, flexibiliteit en spierkracht samenkomen. Om de conditie te verbeteren wordt er rustig bewogen op muziek en wordt er afgesloten met pilates oefeningen en stretching. Deze les is heel geschikt voor mensen die langzamer op willen bouwen of willen bewegen op een rustiger tempo.

images

Outdoor Bootcamp

In deze training worden spierversterkende,- en hartslagverhogende oefeningen afgewisseld op een buitenlocatie.  Geschikt voor alle niveaus, ook als er klachten zijn kan deze training met aanpassingen worden gevolgd. Er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, weerstandsbanden en gewichten. Neem je eigen dumbells en (oud)matje mee.