vitavos-logo-overtrek-blauw.png

massages

Aandacht voor lichaam en ontspanning

We leven in een drukke tijd waarin veel mensen stress ervaren. Stress heeft een grote invloed op ons lichaam én op onze geest. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een massage kan je fysiek helpen om klachten te verminderen, maar door te ontspanning verminder je ook de stress.

Heb je klachten, loop je tegen fysieke muren aan of zoek je een stukje rust? Ik kijk samen met jou waar je behoefte aan hebt en waar jij je het prettigst bij voelt. Zo geef ik je altijd een massage die bij jou past. Gun jezelf de tijd en aandacht voor jezelf en geniet van een heerlijke ontspannende massage!

Ik geef de volgende massages:

vitavos-vulling-9.jpg

ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt voor een ontspannen geest.

Bij het korte intakegesprek bespreken we samen hoe je massage eruit gaat zien. Een ontspanningsmassage kun je boeken vanaf 30 minuten, maar ook 60 en 90 minuten. Geniet van de rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn.

Ik biedt naast massages voor het gehele lichaam ook deelmassages aan. Denk hierbij aan een rug-, schouder,- of nekmassage, maar ook been,- en voetmassage of gezichts,- en hoofdmassage behoren tot de mogelijkheden. Je kunt zelf aangeven welke zone van het lichaam de aandacht krijgt en combinaties zijn ook mogelijk.

dynamische massage

Bij dynamische massage wordt je lichaam zijwaarts heen en weer bewogen door stevige, zachte of heel subtiele schud en wieg technieken. Ook wel pulsing genoemd. Het kan zacht en stevig, ingetogen en uitbundig, afwisselend en speels toegepast worden. De massage kan gericht zijn op lekker ontspannen en wegzakken of op bewust voelen en ervaren. De massage werkt niet op één plek, maar werkt overal in door, van top tot teen en van binnen naar buiten. Dit komt omdat het lichaam voortdurend in een vloeiende beweging is.
Je kan je kleding aanhouden. De massage wordt gegeven op een massagetafel en je kunt kiezen uit 30 of 60 minuten.

De dynamische massage is ook mogelijk in combinatie met een ontspanningsmassage. Eerst wordt je lichaam in beweging gebracht door het zacht of stevig, ritmisch te wiegen, rollen, rekken. Dan wordt er met olie gemasseerd, grote strijkingen en diepere knedingen ontspannen huid en spieren. Als afsluiting worden de handen zachtjes op verschillende plaatsen gelegd, om de energiestroom meer in balans te brengen. Dit alles toegespitst op jouw behoefte van dit moment.
De massage wordt gegeven op een massage tafel, de kleding wordt niet aangehouden, er wordt direct gemasseerd op de huid. Je kunt kiezen uit 60 minuten.

triggerpoint massage

De triggerpointmassage is een krachtige vorm van diepe weefselmassage die werkt op de drukpunten van het lichaam. Veel van je pijnklachten worden veroorzaakt door kleine spierknopen (myofasciale triggerpoints) in overbelaste of geblesseerde spieren. Meestal voelt men het als een diepe doordringende pijn, al kan de pijn door een beweging heel stekend worden. Triggerpoints komen overal in het lichaam voor, maar het meeste in de nek, schouders en rug.

Triggerpointmassage is geen medische handeling, maar een massagetechniek die tot doel heeft specifieke pijn te verlichten. De triggerpointmassage zorgt al in enkele minuten voor verlichting. De meeste problemen kunnen worden weg gemasseerd in drie tot tien dagen. Zelfs langdurige klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk worden verbeterd. Tijdens de massage ik in contact met je en kan je aangeven of de druk harder of zachter mag.

bamboo massage

Bamboe massage is een vrij nieuwe vorm van massage in Nederland. Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen. De bamboe massage is ontspannend, maar werkt vooral stimulerend als je energie en kracht nodig hebt. Het helpt om giftige stoffen af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie.

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van bamboestaven om een volledige lichaamsmassage te geven. Deze worden als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen gebruikt. Hierdoor wordt er met deze massage dieper ingewerkt op de weefsels en heeft de massage meer effect. De bamboe massage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. De kleding wordt bij deze massage niet aangehouden, er wordt direct op de huid gemasseerd. De massage wordt gegeven op een massagetafel en je kunt kiezen uit 30 of 60 minuten.

Neem contact op

Gun jezelf een heerlijke ontspannend massage. Neem contact met me op voor een afspraak.

vitavos-gouda-massage-ontspanning-gezicht-voet-bamboe-dynamisch-triggerpoint-2