vitavos-logo-overtrek-blauw.png

massages

Aandacht voor lichaam en ontspanning

We leven in een drukke tijd waarin veel mensen stress ervaren. Stress heeft een grote invloed op ons lichaam én op onze geest. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een massage kan je fysiek helpen om klachten te verminderen en door ontspanning verminder je ook stress.

Heb je klachten, loop je tegen fysieke muren aan of zoek je een stukje rust? Ik kijk samen met jou waar je behoefte aan hebt en waar jij je het prettigst bij voelt. Zo geef ik je altijd een massage die bij jou past. Gun jezelf de tijd en aandacht voor jezelf en geniet van een heerlijke ontspannende massage!

Er kan ook een combinatie van onderstaande massages gemaakt worden.

vitavos-vulling-9.jpg

ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt voor een ontspannen geest.

Bij het korte intakegesprek bespreken we samen hoe je massage eruit gaat zien. Geniet van de rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn.

Bindweefselmassage

Bindweefsel massage wordt over het algemeen toegepast als er verklevingen tussen spieren en huid geconstateerd worden en dat die verklevingen zorgen voor pijnlijke probleem gebieden. Daarnaast kan bindweefsel massage ook hulp bieden bij slecht doorbloede en verslapte huid (cellulitis, striae, acne, littekenweefsel). De bindweefsel massage wordt, in tegenstelling tot de andere massage vormen, niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsel laag in het lichaam. Deze laag bevind zich o.a. tussen de opperhuid en de spieren. De bindweefsel technieken worden over het algemeen als best pijnlijk ervaren. Het resultaat is wel dat er een veel betere doorbloeding ontstaat in de behandelde gebieden waardoor voedingstoffen weer beter aangevoerd kunnen worden en afvalstoffen weer beter afgevoerd worden.


De bindweefselmassage is ook mogelijk in combinatie met een ontspanningsmassage.

triggerpoint massage

De triggerpointmassage is een krachtige vorm van diepe weefselmassage die werkt op de drukpunten van het lichaam. Veel van je pijnklachten worden veroorzaakt door kleine spierknopen (myofasciale triggerpoints) in overbelaste of geblesseerde spieren. Meestal voelt men het als een diepe doordringende pijn, al kan de pijn door een beweging heel stekend worden. Triggerpoints komen overal in het lichaam voor, maar het meeste in de nek, schouders en rug.

Triggerpointmassage is geen medische handeling, maar een massagetechniek die tot doel heeft specifieke pijn te verlichten. De triggerpointmassage zorgt al in enkele minuten voor verlichting. De meeste problemen kunnen worden weg gemasseerd in drie tot tien dagen. Zelfs langdurige klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk worden verbeterd. Tijdens de massage ik in contact met je en kan je aangeven of de druk harder of zachter mag.

bamboe massage

Bamboe massage is een vrij nieuwe vorm van massage in Nederland. Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen. De bamboe massage is ontspannend, maar werkt vooral stimulerend als je energie en kracht nodig hebt. Het helpt om giftige stoffen af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie.

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van bamboestaven om een volledige lichaamsmassage te geven. Deze worden als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen gebruikt. Hierdoor wordt er met deze massage dieper ingewerkt op de weefsels en heeft de massage meer effect. De bamboe massage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig.

De bamboe massage is ook mogelijk in combinatie met een ontspanningsmassage.

Neem contact op

Gun jezelf een heerlijke ontspannend massage. Neem contact met me op voor een afspraak.

vitavos-gouda-massage-ontspanning-gezicht-voet-bamboe-dynamisch-triggerpoint-2